29 juli 2023
11:00

Brokinds IF

Propagandafotboll i semin, nu väntar final!

Returmöte mot Brokinds IF väntade för hjältarna från Vista i semifinalen. Brokind som tagit en något oväntad seger mot Grebo IK i kvartsfinalen och återigen visat att man är starka defensivt då slutsiffrorna skrevs till 2-0. Trots att Erik bjöd på nattlig konsert var de flesta Vistalirarna utvilade och redo för semifinal, en match där vi både hade revansch att utkräva och möjlighet att ta oss till final.

1:a halvlek
Direkt från avspark är det full fart framåt när Filip sånär kommer igenom på en avsparksvariant. Vista äger bollen och rullar fint mellan alla lagdelar och Brokind får bara jaha. I den femte minuten får vi hörna som Zander slår. Hörnan är flack och letar sig på något sätt in i mål till ledning för Vista med 1-0. De rödklädda fortsätter att spela bländande anfallsfotboll och låter inte östgötarna låna bollen. Tio minuter in i matchen är det dags för 2-0 och det är Pelle som något turligt och eventuellt via en försvarare får in bollen i nät. Tre minuter senare får Brokinds målvakt vittja nätet igen efter ett fantastiskt anfall där Wide får en boll felvänd vid straffområdet och lägger tillbaka till Pelle som elegant lyfter in bollen till 3-0. Det finns bud på fler mål, bland annat har Filip en bicicleta/cykelspark som målvakten räddar vid bortre stolpen. Brokinds farligaste möjlighet är när man slår en längre boll som får en skum studs över Olle på väg in i mål, men Olle är rapp i reaktionen och avvärjer. 3-0 står sig till halvtidsvilan.

2:a halvlek
Andra halvlek inleds om möjligt ännu bättre och Vista spelar ut sitt fulla register. Rull i backlinjen, spelvändningar och precisa uppspel i mitten och alla som inte hejar på Brokind njuter i fulla drag. Sen gör vi ledare ett dumt byte där vi tror vi har inkast med det egentligen är motståndarnas, för några sekunder får de spela 9 mot 6 på planen och lyckas komma till två avslut varav det ena Olle gör en jätteräddning på. Efter bytet har Brokind lite mer bollinnehav än tidigare och det kanske är till följd av att många i Vista blir lite sugna på att göra mål. Med sju minuter kvar får Vista en hörna som Folke slår perfekt till Anton som både hinner suga ner bollen på foten och placera in bollen till slutresultatet 4-0.

Vår i särklass bästa insats i cupspelet och förmodligen det bästa spelet något av cupens lag visat upp. Alla är delaktiga i spelet och alla hjälper varandra och täcker upp för de få misstagen som görs på planen. Nu ser vi fram emot finalen mot Habo där vi också har revansch att utkräva efter den sämsta seriematchen vi gjort i år då vi föll med 6-2 borta på Slättens IP. Killarna ska bara njuta av finalen och spela sitt fina spel så kommer resultatet att komma av sig självt!